2011. november 28., hétfő

Soro, soro...

Vagyis sajnálom azt hiszem, Japánul.... Eltűntem, és oka volt, van, de nem álltam meg a keresésben az úton. Egyet előre, kettőt hátra, mint a béna gyerek a mankóval (nem rosszindulat). De találtam egy könyvet :) na jó többet is hála a bartnőmnek, de a linken elindulva, amit küldött, ráleltem egyre. Gerald G. Jampolsky: A szeretet tanítása Csak szeretni taníts, ez a címe. A Csodák Könyvére alapoz. Szeretnék ebből idézni, mert úgy érzem olysmire találtam, ami elemeien, zsigerien érint. Mindjárt az első fejezetben van:
" Csak egyetlen leckét kell megtanulni. Azt az egyet azonban el lehet mondani sokféleképpen. A sok közül az egyik, amelyet én személy szerint különösen jelentőségteljesnek érzek, A Csodák Könyvéből való, és így hangzik:
Csak szeretetre taníts, mert szeretet vagy magad is.
Ez a megállapítás jelzi célunkat és az eszközt is, amelynek segítségével elérhetjük. Kimondja, hogy lényegünk a szeretet. Elmondja nekünk, hogyan ismerhetjük föl ezt minden kisebb és nagyobb nehézség ellenére: csak szeretetet adj, csak békére taníts, és saját biztonságod érdekében soha ne folyamodj támadáshoz. Ez az attitudinális gyógyítás legelső, általános alapelve."
És a folytatása még lényegre törőbb.
"Az alább következő néhány mondat összefoglalja mindazt, amit az attitudinális gyógyítás alapelveiből megsejtettem, mielőtt A Csodák Könyvével megismerkedtem volna.
Amikor az ember segít valaki máson, nem érez félelmet.
A félelem nem idéz elő pozitív változást. Segítő szándékkal félelmet kelteni: hiba.
Félelmeinket a gyerekek elől nem tudjuk eltitkolni.
Tudatunk tartalma hozzáférhető mindenki, különösen a gyermekek számára; egy bizonyos szinten minden tudat kommunikál az összes többivel.
Nem vagyunk testünkbe börtönözve, nem kötnek bennünket a tárgyi valóság korlátai.
A tudat, mivel élni akar, befolyásolni tudja a betegség lefolyását. Nem létezik visszafordíthatatlan folyamat.
Ha túl sokat foglalkozunk a múlttal, az megzavarja jelenbeli tudatunkat.
Minden helyzet, tűnjék bármily kellemetlennek, mindig szolgál tanulsággal.
Élményeinket belső céljaink határozzák meg. Nem vagyunk a külvilág tehetetlen áldozatai.
A szeretet létezik."

És a legfőbb lényeg, amit a könyv kibont. És amivel kezdek magam is egyet érteni, bár a tetteimben kevésbé türköződik még, és könnyen az agyára megyek a barátaimnak...

"...az attitudinális gyógyítás hét alapelve. Következésképpen gyógyulni annyi, mint megszabadulni a félelemtől. Ha azt tűzzük ki célul, hogy a testet változtatjuk meg, akkor megfeledkezünk arról: egyetlen célunk a belső béke megteremtése.

A HÉT ALAPELV
1. Az egészség: belső béke.
2. Létezésünk lényege a szeretet.
A szeretetnek pusztán anyagi ok nem lehet akadálya. Ennélfogva hiszünk abban, hogy a tudatnak nincsenek korlátai, nem létezik lehetetlen, és elvileg minden betegség megfordítható. És mivel a szeretet örök, a halálra sem kell félelemmel tekinteni.
3. Adni annyi, mint kapni.
Ha figyelmünket arra összpontosítjuk, hogy adjunk, hogy eggyé váljunk a többiekkel, akkor a félelem megszűnik, és mi képesek leszünk elfogadni a gyógyítást önmagunk számára.
4. Minden tudat összefügg.
Következésképpen minden gyógyítás öngyógyítás. Belső békénk magától átsugárzik a többiekre, ha önmagunk számára már sikerült elfogadnunk. Nincs jó vagy rossz viselkedés. Az egyetlen érvényes döntés a félelem és a szeretet közötti választás.
7. Az igazi egészség és boldogság útja a megbocsátás.


Ha nem ítélkezünk, elengedjük a múltat, és jövőnket megszabadítjuk a félelemtől. Ha így teszünk, meglátjuk, hogy mindenki a tanítónk, és hogy minden pillanat újabb lehetőség a boldogságban, békében, szeretetben való gyarapodásra."
5. Más idő nem létezik, csak a "most".
A fájdalom, a bánat, a depresszió, a bűntudat és a félelem összes többi formája eltűnik, ha a tudat a pillanat szeretetére és békéjére koncentrál.
6. Döntéseinket úgy hozzuk, hogy a bennünk élő békevágyra hallgatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése