2012. augusztus 6., hétfő

Újra itt van a nagy csapat :D

úgy tűnik ez itt kimaradt.... bocsánat, utólagosan postolom

A 2012-es London-i játékok lázában és a hőgutát elkerülni igyekezvén, megen lemaradtam kissé. Van az a hőérzet, amit már nehezen viselek, bár inkább ez, mint fázni. Alvás nincs ugyebár, legalább is minimalizáltan, mert a melegben nem lehet. Pöttynyi otthonomban pedig katlanszerű a meleg tető térben ez nem meglepő. De nem baj, töretlenül lelkesedve azért megen ideültem, bár a lapos is ontja a meleget, rólam folyik a víz :) sebaj ingyen szaunázom, de azért ezt leírom.

Az Igaz szeretet hatodik titka - a "szabadnak hagyni" elv ereje.

1. Ha szeretsz valakit, engedd szabadon. Ha visszatér hozzád, akkor ő a tiéd, ha nem, akkor soha nem is volt a tiéd. - ezt bizony nagyon nagyon nehéz. Azt hiszem erre csak az képes, aki önmagával maximálisan tisztában van és önmagát pont olyannak és úgy fogadja el, ahogy van. Hányan vagyunk akik ebben a békés állapotban élünk? És hányan értek már meg ilyet?

2. Még az igazi szeretetteljes kapcsolatban is szükségük van az embereknek mozgástérre. - egen, de a viselkesés teremti meg a helyzetet. Ha én húzódzkodom a másikkal való kommunikáció, találkozás elől, akkor bizony a másik tapadni kezd. Legyen közöttünk akármilyen harmónia...

3. Ha meg akarsz tanulni szeretni, akkor először meg kell tanulni megbocsátani és megszabadulni a múltbéli sérelmektől és fájdalmaktól. - ez így leírva nagyon könnyűnek hangzik, azonban nagyon mély, őszinteségen alapuló viszonyt igényel önmagunkkal. És ez bizony fáj...

4. A szeretet azt jelenti - megszabadulni a félelmektől, előítéletektől, egótól és fenntartásoktól. - na ja. Lásd előbbi. Azért ehhez meg kell tanulni teljesen jelen lenni, teljesen a jelenben létezni, feladni múltat és jövőt, amik az egó alapjai. Jóga, meditáció és valamilyen sport. Előfeltételek.

Az érzések mindig gondolattal kezdődnek. A gondolat képei képzetei keltik az érzéseket. Ha valaki elzárkózik a gondolatoktól valaki felé, az olyan, mintha megtagadná őt, de végső soron az esélyt, a lehetőséget a másik elől. És ez nem jó, ez nagyon tud fájni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése