2012. július 25., szerda

Hácccc má megen egy tiktok...

Keleten úgy tartják, minden új probléma magával hoz egy még nagyobb ajándékot, amely gazdagíthatja életünket. És végső soron nem ezért látjuk, hogy vannak jó és rossz dolgok? Amiket kapunk ebbe a két kategóriába tesszük. De mi a jó és mi a rossz? Létezik egyáltalán e két fogalom? Vagy csak mi tesszük azzá? Az élet ad, amit kérünk, amire vágyunk, amit teremtünk, néha csak azt adja, ami ahhoz kell, hogy fejlődhessünk. Hát akkor itt a harmadik titok.

Az Igaz Szeretet harmadik titka - az adni tudás ereje.

1. Ha szeretet akarsz kapni, egyszerűen csak adnod kell. Minél több szeretet adsz, annál többet kapsz. - aikidon azt tanultuk, hogy minden cselekedet körbefut és végül visszatér. De erről korábban már írtam. Lényeg hogy adni jó, mert az ember kap is.

2. Szeretni - azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget nem kérve és feltételek nélkül. - hmm ezzel kicsit vitáznék, de mivel nem? Tény, hogy a legszebb, legfelemelőbb érzés, ha az ember lánya/fia feltétel nélkül szeret, ehhez azonban feltétel nélklül kell tudni elfogadni azt, ami van. Az adott helyzetet, az adott pillanatot. Mert ha elfogadom, tudom csak igazán megérteni és értékelni hinni, tudni azt teljes valómmal, hogy jó és tudom szeretni is.

3. Cselekedj jót, csak úgy! - igen nap mint nap, de ehhez le kell venni a  minden csak rossz lehet hályogot a szemem elől.

4. Mielőtt egy életre szóló kapcsolatba lépnél, ne azt kérdezd magadtól, hogy a másik ember mit tud adni a számodra, hanem azt, hogy te mit tudsz adni a másik embernek. - megint csak igaz. A kapcsolat, ahol a minimális elégedettségi szintet az egyik fél nem éri el, halálra van ítélve. Adok + kapok = Egyensúly.

5. Az egész életre szóló, boldog szerelmes kapcsolatok titkos receptje a következő: sohasem arra kell figyelni, hogy mit kaphatunk, hanem mindig azt kell nézni, hogy mit adhatunk. - na azért a mit kaphatunk is kell oda. Szerintem.

"Vajon ki sérült nagyobb mértékben? Aki nem tud járni, vagy beszélni, hallani vagy látni, vagy az, aki nem képes nevetni, sírni és szeretni?"

Ugye, hogy ugye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése