2011. október 24., hétfő

Ghandi

"A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztatná a világot."

Ez olyan igazság, ami alapjaiban korbácsolta fel a bennem lévő dolgokat ma reggel. Jó szokásom, hogy a negyed órás edzés, egy pohár langyos (na jó inkább meleg) víz kombó után ülök le reggelizni, valamelyik könyvemmel a sok közül, amiket éppen olvasok. Szimultán... mert az úgy jó..., valójában inkább csak csapongok a témák között, minden hangulatomra, napszakra jut egy aktuális könyv.
Szóval a reggelinél olvasott, az általában önfejlesztős, mert ekkor vagyok erre a legfogékonyabb. Ez Csernus Doki könyvére kvázi egyfajta válasz, női szemszögből nőnek lenni, mi több jó nőnek lenni. A recept különben egyszerű. Szeressük önmagunkat :) (mi sem egyszerűbb ennél...) Valójában de, ez a titka a dolognak. Szóval ez az idézet is ebben a könyvben volt. És Ghandi nagyon bölcs ember volt, ha csak fele annyi lenne bennem, mint Ő benne volt... Az Ő felismerései, egyszerű, de alapvető bölcsessége megrengette az emberek gondolkodását abban az időben. Ahogy most is.
A különbség a között, amit magamért megteszek, és amire képes lennék alapjában változtatná meg a világomat :) így is lehet. Mert ez az igazság. Mostantól figyelek erre, mert tudom, hogy mire vagyok képes. Megtanultam, hogy tudok küzdeni, hogy el tudok fogadni, hogy merek adni, merek önmagam lenni, merek játszani, ha azt kell. :) a játék sok téren értendő. Megtanultam vállalni a következményeket, hallgatni merni  a szívemre, és lefogni a kezem, ha hülyeséget csinálnék. (köszönöm mindenkinek, aki ebben segített) De ezzel még nincs vége, mert mindezt meg is kell tudnom tartani. Önmagamért és másokért is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése